kustväder

Kustväderutsändningar från Stockholmradio

Stockholmradio är en modern kustradiostation med serviceinriktade medarbetare. Vi svarar på anrop och servar sjöfarten, dygnet runt, året om. 

Under perioden maj - september får du via VHF-radion, 3 gånger per dygn, tillgång till aktuella kustväderprognoser på svenska. Det ger extra trygghet även när du p.g.a. svag mobiltäckning via GSM, 3G eller 4G längre ut från land, inte har åtkomst till väder i appar och webbsidor. 

Kustväderutsändningar VHF 2014

Kustväder (foto: Sjöklar Kustakademi AB)

Våren är definitivt kommen, och med den Kustväderutsändningarna över VHF från Stockholmradio.

Säsongsstart för kustväderutsändningarna

Den 1 maj är det säsongsstart för kustväderutsändningarna.

Stockholmradio sänder i samarbete med Sjösäkerhetsrådet och SMHI kustväderutsändningarna på VHF för hela den svenska kusten, Vänern, Vättern, Mälaren och Hjälmaren under perioden 1 maj-30 september.

Kustväder

Stockholmradio sänder i samarbete med Transportstyrelsen, Sjösäkerhetsrådet och SMHI kustväderprognoser på VHF för hela den svenska kusten samt Vänern, Vättern, Mälaren och Hjälmaren. Prognosen omfattar vindriktning, vindstyrka, vattenstånd, lufttryck mm. Alla utsändningar föregås av annonsering på kanal 16 och sänds därefter på aktuell trafikkanal.
Se VHF-kartan och kanaltabell här.
 

Om Stockholmradio

Segelbat på öppet hav med VHF

Vi älskar äventyr till sjöss

Karga klippor i Bohuslän, dallrande högsommarvärme längs norrlandskusten och trollbindande Vänervikar - Det råder ingen tvekan om att Sverige har några av världens vackraste vattenmiljöer. Stockholmradios vision är att båtentusiaster ska kunna njuta av friheten till sjöss utan problem. Till vår hjälp har vi bland annat VHF som ger dig täckning i områden där det mobila telefonnätet sviker.

Prenumerera på innehåll