Stockholmradio

Till Sjöss 2016 är här!

"Till Sjöss - faktasidor" 2016 med oumbärliga fakta för kaptenen är nu klar och ligger redo att läsa eller att ladda ner.

Till Sjöss består av bl.a. väderfakta, information om broar, VHF-frekvenser och utsändningar samt Stockholmradios VHF-karta. Till Sjöss hittar du både som lättnavigerat innehåll när du har tillgång till internet och som utskriftsvänlig PDF-fil här »

Kustväderutsändningar från Stockholmradio

Stockholmradio är en modern kustradiostation med serviceinriktade medarbetare. Vi svarar på anrop och servar sjöfarten, dygnet runt, året om. 

Under perioden maj - september får du via VHF-radion, 3 gånger per dygn, tillgång till aktuella kustväderprognoser på svenska. Det ger extra trygghet även när du p.g.a. svag mobiltäckning via GSM, 3G eller 4G längre ut från land, inte har åtkomst till väder i appar och webbsidor. 

VHF-radiosystemet toppmodernt igen

Måndag den 15 december 2014 blir sista dagen för det tjugo år gamla kustradiosystemet, Garex, på Stockholmradio.

Det var 1994 som Stockholmradio gick över till, det då, nya datoriserade kustradiosystemet. Nu har det tjänat ut och ett nytt modernt system, Frequentis, tas i drift. Anledningen är att det gamla systemet blivit omodernt och svårt att underhålla. Det byggde på transmission (förbindelser) som inte längre går att beställa.

Inte utan min VHF

I drygt fyra år har Otto Linander bott på sin tolv meters segelbåt och seglat längs kusterna i Sverige, Danmark, Norge och Åland. En av de saker han inte kan tänka sig att vara utan ombord är VHF:en. Sedan han kastade loss från livet på land har Otto också varit abonnent hos Stockholmradio. Något han inte ångrar.

Anders Willix ny vd för NMSS

Anders Willix är ny vd för NMSS, ägarbolag till Sjöassistans, Stockholmradio och Seapilot. Han efterträder Jens Johansson som tillträtt den nya tjänsten på Viamare som affärsutvecklare med inriktning på den marina servicemarknaden.

Till Sjöss

 

Till Sjöss  - faktasidor 2017

Faktadelen – nu i PDF-format
"Till Sjöss - faktasidor"  består av bl.a. väderfakta, information om broar, VHF-frekvenser och utsändningar samt Stockholmradios VHF-karta. 

Monica – radiooperatör som gillar problemlösning

"Det allra bästa är när man kan lösa en knivig situation på ett bra sätt, till exempel ett assistansfall för en medlem i Sjöassistans som råkat ut för något."

 

Seglarmingel för tjejer om kommunikation ombord

Kommunikation ombord var temat när Sjösportskolan i Göteborg anordnade ett seglarmingel och seminarium för tjejer den 16 oktober i Långedrag. Bland föreläsarna fanns Elisabet Hartwig från Stockholmradio och långseglaren Milo Dahlman.

Stockholmradios medarbetare sedan många år, Elisabet Hartwig, föreläste om kommunikation med tonvikt på säkerhet och VHF-kommunikation.

Ännu ingen lag om flytväst

I Norge och Finland är det ett lagstiftat krav att flytvästar måste finnas i alla båtar. I Sverige förväntades en sådan föreskrift komma från Transportstyrelsen i år, men det har nu skjutits upp på obestämd tid.

Information gällande Sjöportalen

Sjöportalen, en uppskattad produkt som tillhandahållits för Stockholmradios abonnenter är inte längre i drift. Tjänsten är nerlagd på grund av att tekniken bakom produkten numera är föråldrad.
Vi har i dagsläget ingen lämplig ersättningsprodukt.

Självklart kan du som abonnent kontakta oss via VHF eller telefon för att få väderprognosen och övrig information som gäller för ditt område.
 

Prenumerera på innehåll