Nya röster i etern

Inför vår högsäsong har vi bemannat upp Stockholmradios trafikcentral. Några röster känner du igen från tidigare år, och några är helt nya för i år. Tveka inte att höra av dig till oss.

Vi finns här för dig, dygnet runt, året om!

Med önskan om en skön båtsommar!

Alina, Christoffer, Dag, Emma, Evelina, Fredrik W, Fredrik H, Hugo, Helena, Jon, Kim, Kirsten, Linnea, Anna, Olof, Sofia, Sebastian & Pär

VHF TILL SJÖSS - ny upplaga 2017

Stockholmradio och Nina Nordström (Sjösportskolan) har uppdaterat läroboken VHF TILL SJÖSS efter de nya nationella och internationella kraven. Boken innehåller som förut en kunskapsdel, en fördjupningsdel samt övningsfrågor. Boken kostar 159 kr och kan beställas i Stockholmradios webbshop.

Nya kunskapskrav för SRC för VHF-DSC

Nämnden för båtlivsutbildnings kunskapsfordringar fr.om  2017-01-01 för erhållande av Short Range Cerificate (SRC)

Att Nämnden för båtlivsutbildning (NFB) under de senaste två åren hållit på att anpassa SRC till internationella krav lär inte vara någon överraskning för innehavare av radiotelefoniutrustning i form av en VHF-DSC.

Vad är ett innehav av SRC?

Till Sjöss 2016 är här!

"Till Sjöss - faktasidor" 2016 med oumbärliga fakta för kaptenen är nu klar och ligger redo att läsa eller att ladda ner.

Till Sjöss består av bl.a. väderfakta, information om broar, VHF-frekvenser och utsändningar samt Stockholmradios VHF-karta. Till Sjöss hittar du både som lättnavigerat innehåll när du har tillgång till internet och som utskriftsvänlig PDF-fil här »

Förbered dig inför båtsäsongen

Undvik krångel under båtsemestern.

Vi ger dig några enkla tips på vad du kan tänka på innan du ger dig ut på årets första båtresa.

Kustväderutsändningar från Stockholmradio

Stockholmradio är en modern kustradiostation med serviceinriktade medarbetare. Vi svarar på anrop och servar sjöfarten, dygnet runt, året om. 

Under perioden maj - september får du via VHF-radion, 3 gånger per dygn, tillgång till aktuella kustväderprognoser på svenska. Det ger extra trygghet även när du p.g.a. svag mobiltäckning via GSM, 3G eller 4G längre ut från land, inte har åtkomst till väder i appar och webbsidor. 

VHF-radiosystemet toppmodernt igen

Måndag den 15 december 2014 blir sista dagen för det tjugo år gamla kustradiosystemet, Garex, på Stockholmradio.

Det var 1994 som Stockholmradio gick över till, det då, nya datoriserade kustradiosystemet. Nu har det tjänat ut och ett nytt modernt system, Frequentis, tas i drift. Anledningen är att det gamla systemet blivit omodernt och svårt att underhålla. Det byggde på transmission (förbindelser) som inte längre går att beställa.

Vi ser fram emot ditt test-anrop!

Att vara utrustad med en VHF är en viktig trygghet ombord. Genom att göra ett testanrop till Stockholmradio kan du säkerställa att din radio fungerar som den ska. Här nedan tipsar vi om hur du på bästa sätt stämmer av att din VHF fungerar inför premiärturen i vår.

Om man inte använder sin VHF året om är det är lätt att känna sig ringrostig. Läs mer om hur det kan låta när man gör ett testanrop.

Kustväderutsändningar VHF 2014

Kustväder (foto: Sjöklar Kustakademi AB)

Våren är definitivt kommen, och med den Kustväderutsändningarna över VHF från Stockholmradio.

2014 års VHF-kartor

Inom kort landar årets upplaga av vår populära tidning TILL SJÖSS i brevlådan hos dig som är kund hos oss.

2014 års VHF-kartor i PDF-format, för Sverige och Norden, hittar du däremot redan här >>

 

 

 

Prenumerera på innehåll